28 Ağustos 2013 Çarşamba

Bir Siteyi SEO’ya Uygun Hale Getirmek


Eğer SEO çalışması için bir strateji uygulanacaksa bunlar şöyle olmalıdır;
  • Özgün İçerik: Sitenizde yayınlayacağınız yazılar asla başka bir siteden alıntı olmamalıdır. Tamamen kendi hayal gücünüzü ve pratikliğinizi göstererek noktasına kadar özgün bir içerik yazın ve yayınlayın.
  • Konuda Uzmanlık: Yazı yazmak uzmanlığın pratik göstergesidir. Yazacağınız yazılar hakkında uzman olmanız gerekmektedir. Hem Google hemde sitenize gelen ziyaretçiler açısından bu kriter önemlidir. Eğer konuya hakim değilseniz konu hakkında uzman birini bulup yazı yazdırmanızda fayda var.
  • Az ve Öz : Yazacağınız yazılar ziyaretçiler tarafından yarar sağlanacak yazılar olmalıdır. Eğer ziyaretçilerin ihtiyacını karşılarsanız Google’da o kadar itibar kazanırsınız. Bundan dolayı yazılarınız asla karmaşık olmamalıdır. Anlaşılır ve öğretici yazılar yazmaya dikkat edin.
  • Farklılık: Rakiplerinizin web sitelerine göz atın ve yazdıkları yazıları okuyun. Bu yazılardan çok farklı yazılar yazın. Kullandıkları terimlerden farklı terimler kullanarak, uyguladıkları kriterlerden farklı kriterler uygulayarak farklı bir web site sahibi olun.
  • Sitenize Uygun Anahtar Kelime: Web siteniz için anahtar kelimeler belirleyin. Bu anahtar kelimeleri belirlemeden önce aranma oranlarını analiz etmeyi unutmayın. Belirlediğiniz anahtar kelimelerini sitenizin her bölgesinde sınırlı bir biçimde uygulayın. Bu kriter yükselmeniz için büyük bir avantaj olacaktır.
  • Backlink: Backlinkin tanımını yapacak olursak bir nevi referans anlamına gelmektedir diyebiliriz. Backlink sitenizin SEO çalışması için önemli bir husustur. Google, Site içi optimizasyona %35 Site dışı optimizasyona %65 oranında değer vermektedir. Backlinkte site dışı optimizasyona girdiğinden dolayı backlink alırken alınan siteye çok dikkat etmekte yarar var.
  • Sosyal Medya: Günümüzün en çok ziyaret edilen web siteleri haline gelen sosyal medya sitelerinde profil oluşturarak bu profillerinizde yazıdığınız yazıları paylaşıp ziyaretçilere daha çabuk ulaşımı sağlayabilirsiniz. Sitenizin böylece trafik artışı sağlanacaktır ve rakiplerinizden bir adım önde olacaksınız.
  • Tanıtım Yazısı: Sitenizi başka web sitelerinde tanıtmanız, tanıttığınız siteye gelen ziyaretçileri sitenize çekmenizi sağlayacaktır. Pagerank değeri yüksek, Google’da belli bir sıraya oturmuş siteleri seçerek içerisinde anahtar kelimenize link vermek şartıyla tanıtım yazıları yazdırabilirsiniz.Forum sitelerini ön planda tutabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğim stratejileri uygulayabilirsiniz. Ancak sadece bunlarla sınırlı kalmayın. Unutmayın ki SEO her zaman farklılık ve özgünlüktür. Stratejiniz bile özgün olmalıdır. Bir kaç kriterde kapalı kalırsanız ne kadar çalışma yaparsanız yapın bir hedefte uygun sıraya yerleşemezsiniz.

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Oyun Apk İndir - Telefon Oyunları İndir.