16 Şubat 2014 Pazar

Android için en iyi 100 program uygulama 2014

Android - Xmas hat
2013 yılında Android ekosistemi gelişimini sürdürmeyi başardı. Cihaz akivasyon sayısı ivmesini arttırdı ve Android en popüler işletim sistemi olma özelliğini birkaç adım daha ileri taşıdı. Kalabalıklaşan bu popülasyon, uygulama ekosistemini de gelişmeye zorladı. 2013 yılında pek çok uygulama kullanıcı isteklerini gidermek amacıyla karşımıza çıktı ya da yeniden tasarlandı. Bu yazımızda bu uygulamalardan öne çıkan 100 tanesini sizler için sıralayacağız.

100- Truecaller

Android 4.4′ün rehber uygulaması ile, kullanıcının rehberinde yer almayan bir numaradan arama geldiğinde ya da arama yapıldığında, Google bu numaranın kimliğini bulmaya çalışıyor. Henüz Android 4.4′e sahip değil misiniz? Truecaller bu özelliği cihazınıza Android 4.4 gerektirmeden taşıyor.

99- Yandex.Navigasyon

Google Haritalar’ın navigasyon özelliği Türkiye’de hâlâ kullanılamıyor. 2013 yılında Yandex, navigasyon hizmetlerini Türkiye’de kullanıma açtı. Ücretsiz ve başarılı.

98- Facebook Sayfa Yöneticisi

Facebook, bu yılın başında Facebook sayfalarının yönetimi için Sayfa Yöneticisi uygulamasını yayınladı. Uygulama, bir Facebook uygulamasından beklenmeyecek bir şekilde işini olması gerektiği gibi yerine getirebiliyor.

97- Carbon for Twitter

webOS platformunda adını duyuran Carbon uygulaması bu yılın başında Google Play Store’a giriş yaptı. Uygulama her ne kadar rakiplerine göre farklı özellikler barındırmasa da, arayüzü ve animasyonlarıyla dikkat çekiyor

96- Aviary

Aviary
Ücretsiz Aviary uygulaması pek çok efekti ücretsiz olarak sunuyor ve kullanışlı fotoğrafçılık araçları barındırıyor.

95- Speedtest.net

Speedtest
Uzun süredir kullandığı çağ dışı arayüzünden kurtulan Speedtest.net, bu yıl güzel görünümlü bir uygulama ile karşımıza çıktı.

94- Zooper Widget



Zooper Widget, muhtemelen bugüne kadar piyasaya sunulmuş en gelişmiş widget uygulaması. Uygulama sonsuz kişiselleştirme seçenekleri ve pek çok tema desteği ile ana ekranını farklılaştırmak isteyenlerin yeni dostu olmayı başardı.

93- Dolphin Zero

Popüler Dolphin tarayıcısının üreticileri Zero ismiyle sürekli tarayıcı geçmişini temizleyen gizlilik meraklısı kitlenin işini kolaylaştıran bir ürün ortaya çıkardı. Dolphin Zero, varsayılan olarak DuckDuckGo arama motorunu kullanıyor ve uygulama kapatıldığı anda tarayıcı geçmişini, form verilerini, şifreleri, çerezleri ve websitesi kalıntılarını otomatik olarak temizliyor. Artık kirli işlerimize özel bir uygulamamız var!

92- Clipper

Clipper
Android’in dahili olarak kopyalama ve yapıştırma olarak özelliği bulunuyor ancak bu özellik kendisinden bekleneni yapmakla kısıtlı. Clipper uygulaması kopyalanan veriyi saklayıp, yeni bir kopyalama yaptığınızda önceki kopyalamaları kaybetmeleri engelliyor. Uygulama ile kopyalanan içerikler yönetilip, paylaşılabiliyor.

91- Tapatalk

Forum sevdalılarını tarayıcı açmaktan kurtaran Tapatalk uygulaması, 2013′te yeni arayüzüyle birlikte tablet ve telefon uygulamalarını birleştirdi. Uygulama artık Android’in tasarım çizgileriyle uyumlu ve daha işlevsel.

10- Duolingo

Ücretsiz dil öğrenme servisi Duolingo 2013 yılında Android platformuna giriş yaptı. Duolingo’nun Android uygulaması, sitesindeki tüm bölümleri barındırıyor ve ses, video gibi etkileşimler için cihazınızın donanımından da yararlanıyor. Uygulama, yılın en dikkat çekici tasarımlarından birine sahip.

9- Evernote

Google, Keep ile Android’in not uygulaması eksikliğini gidermeye çalışıyor olabilir ancak bu kategoride üstünlüğünü çok net bir şekilde ortaya koyan bir uygulama var: Evernote. Evernote 2013′te aldığı her güncelleme ile işlevselliğini arttırmaya devam etti ve hatırlatma gibi en çok istenen özelliklerden birini tüm platformlar için kullanıma sundu. Evernote, başarılı uygulamaları ve zengin araçlarıyla hâlâ 1 numara.

8- Swype

Çeşitli üreticilerin cihazında varsayılan olarak yer aldığını gördüğümüz Swype klavyesi bu yıl içinde Google Play Store’da yayınlanmaya başladı. Şu anda pek çok klavye tarafından kaydırma ile yazma destekleniyor olsa da, Swype -adından da belli olacağı gibi- bu özelliğe sahip ilk klavye uygulaması idi. Google Play’de yayınlandığı gün desteklediği senkronizasyon özelliği rakiplerini etkilemeyi başardı. Uygulama özellikle kaydırmalardaki doğru girişleri ve tahmin yetenekleri ile dikkat çekiyor ve şu anda Türkçe dili için en doğru tahminleri yapan bir uygulama. Aldığı her güncelleme ile olumlu ilerlemeler kaydetti ve genel olarak en başarılı klavye uygulaması olmayı başardı.

7- Gmail

Google’ın popüler e-posta servisi Gmail’in hem Android uygulaması hem de altyapısı 2013 yılında önemli değişiklikler sundu. Gmail uygulaması 4.5 versiyonu ile çoklu gelen kutusu özelliğini kullanıma sundu ve kullanıcıların gereksiz e-postalarını ayırarak zaman kaybetmesini önlemeyi amaçladı. Yandan açılabilir menülü arayüzün de kullanılmaya başlandığı uygulama, geçtiğimiz günlerde otomatik yanıtlama özelliğine de kavuştu.

6- YouTube

YouTube, kart arayüzünün ve yandan açılabilir menü modasına diğer Google uygulamaları gibi ayak uydurdu. YouTube’un en önemli yeniliği ise oynatılan videoları küçültüp, izlemeye devam ederken uygulamanın menülerinde dolayşama izin vermesi idi.

5- Hangouts

Hangouts KitKat'ta
Google’ın 2013′te tanıttığı uygulamalar arasında şüphesiz ki en dikkat çekici olanı Hangouts’tu. Aylarca konuşuldu, istendi ve Google’ın tüm mesaj servisleri Hangouts üzerinde birleşti. Hangouts çıkışından birkaç ay sonra SMS desteği kazandı, hatta Nexus 5′te varsayılan ve tek mesajlaşma uygulaması olarak yer aldı. Hangouts oldukça güzel arayüzü ile dikkatleri üzerinde topladı. Google Cloud Messaging’in avantajlarından faydalanarak cihazlar arası bildirim senkronizasyonu, mesaj senronizasyonu gibi görevleri başarıyla yerine getirdi. Hâlâ mükemmel değil ama oldukça önemli bir adım.

4- Google Aramalar

Nexus 5 - KitKat Google Now
Google Now, geçen yıl Google Aramalar’ın bir parçası olmuş ve Google’ın kullanıcılar için verileri derlemesiyle dikkat çekmişti. Google Now bu yıl içinde de gelişimini sürdürdü, Google Aramalar da daha fazla sorguya cevap vermeye başladı. Ancak en ilginç gelişme ise Google’ın yeni ana ekranı olan Google Experience Launcher ile Google Aramalar’ın ve Google Now’ın artık ana ekranın bir parçası, hatta büyük bir çoğunluğu olmasında yaşandı. GEL ile ana ekrandayken ekrana dokunmaya gerek kalmadan sesli aramalar yapılabiliyor ve Google Now ana ekran olarak kullanılabiliyor.

3- Xposed Framework

Xposed Framework
2013′ün en dikkat çekici modifikasyon aracı olan Xposed Framework, uygulamaların sistem üzerinden değişiklik yapmadan sistem üzerinde yeni modifikasyonlar tanımlıyor. Kullanıcıların ROM değiştirmesine gerek kalmadan Custom ROM’larda görünen tüm değişiklikleri Xposed Framework modülleri aracılığıyla herhangi bir Android versiyonunda ya da orijinal ROM’da kullanabiliyor. Pek çok modül desteği ve beğenilmeyen modülün tek bir dokunuşla devre dışı bırakılabiliyor olması Xposed Framework’u daha da değerli kılıyor.

2- Dashclock Widget

Android 4.2, kilit ekranı widget’ları özelliği ile yıllarca ana ekranlarda kullanılan widget’ların kilit ekranında yer almasının iyi bir fikir olduğunu düşünmüştü. Ancak kullanıcıların o anda ihtiyacı bile olmayan widget’ları görmesinin hiçbir anlamı yoktu. Android ekibinden Roman Nurik’in geliştirdiği Dashclock Widget, kilit ekranı widget’larının avantajından yararlanarak kullanıcılara anında bilgi vermeyi amaçladı. Uygulama ile ekran kilidini açmaya gerek kalmadan kimden SMS alındığı, kaçırılmış aramalar, bir sonraki takvim etkinliği, okunmamış e-postalar, hava durumu görüntülenebiliyordu. Dashclock’u daha da değerli yapan yönü, yüzlerce uygulamanın temel bildirimleri içieklentiler aracılığıyla Dashclock desteği sunmaya başlamasıydı. Dashclock, Android’in içinde varsayılan olarak bulunması gereken bir özelliği(ki bunu da Dashclock’u gördükten sonra söyleyebiliyoruz) uygulamaya dönüştürdü.

1- Google+

Diğer sosyal ağların mobil uygulamalarını her zaman utandırmayı başaran Google+, bu yıl içinde Android uygulamasını yeniden tasarladı, web sitesine göre eksik olan özellikleri mobile taşıdı, konum paylaşımı gibi mobilin avantajından yeni lokasyon hizmeti ile Latitude’yı modernleştirdi, Google+ sayfaları arası geçişi web sitesinden de kolay bir halde uygulamaya uyarladı… Ancak Google+’yı öne çıkaran değişiklikler fotoğraflar üzerine yapılan yoğunlaştırmalarla öne çıktı.
Google, 2013 yılına kadar yaptığı fotoğrafçılık yatırımlarını ve tecrübesini Google+’nın fotoğraf bölümünde son kullanıcıya cömertçe sundu. 2013 yılının ortalarında Google+’da yer alan fotoğraflar için otomatik düzenleme seçeneği geldi. Bu özellik ile tek bir dokunuşla Google+ fotoğrafı iyileştirebiliyordu. Google+; otomatik olarak ardışık çekilen fotoğrafları animasyona dönüştürmek, gülen suratları yakalayarak birden fazla fotoğraftan bir ideal fotoğraf çıkarmak, fotoğraflardaki istenmeğen ögeleri otomatik olarak silmek, benzer fotoğrafları kolaj yapma gibi özellikleri otomatik olarak yapmaya başladı. Google+, popüler Snapseed uygulamasının efektlerini de uygulama içinde kullanmaya başladı.
Yılın son döneminde ise Google+, kullanıcıların istedikleri fotoğrafları ve videoları seçerek kısa videolar oluşturmasına ve bu videolara sesler ekleyebilmesine, düzenleyebilmesine izin vermeye başladı ve bazen kullanıcıların telefonlarına dokunmasına gerek kalmadan bu videoları otomatik olarak yaptı, örneğin şu anda Google+ kullanıcıları için yılın özeti videosu yapılıyor.
Google’ın yazılımsal gücünü ve üstünlüğünü görmek isteyenlerin sadece Google+ uygulamasını kullanması yeterli olabilir. Google, insan gücünün saatler harcayıp yapamayacağı(ya da harcamak istemeyip, vazgeçeceği) düzenlemeleri, kullanıcıların telefonlarına dokunmadan yapmasını sağlıyor. Google+ muhteşem bir platform, son kullanıcı için gerçek yenilikler sunuyor ve kusursuz mobil uygulamalarına sahip
yazının devamı için lütfen linkte tıklayınız
http://www.akillirobot.com/2013/12/31/2013un-en-iyi-100-android-uygulamasi/

Unknown

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Copyright @ 2013 Android Oyun Apk İndir - Telefon Oyunları İndir.